Mallnings-instruktion
  • Från mall till fönster

Mallnings-instruktion

(för prisuppgift behövs endast höjd och längd på samtliga rutor)


1.

Demontera dina gamla rutor/glas eller ramar så du kommer åt dina hål till de nya rutorna


2.

När du mallar av dina hål i båten skall du helst använda ett mall papper som är 2mm tjockt, lägg pappret helst på utsidan båten, om du har stora fönster kan det vara bra att lägga en masonit skiva utanpå mall pappret, rita gärna av hålet från insidan, skriv direkt på mallen följande information:


- Ditt namn, Båtens modell och årsmodell.

- Vad som är ner eller upp mallen. Skriv: ner eller upp

- En pil mot fören. Skriv: för efter pilen

- Vilken sida du har mallat. Skriv: SB eller BB. Om flera rutor på varje sida, numrera dem. 

   Skriv: Nr

- Var du har ritat av hålen på mallen. Skriv: insidan eller utsida båt.

- Vilken väggtjocklek i millimeter du har.

- Om rutan böjer, malla på samma sätt med mallpapper som ovan men lägg en linjal nedanför eller ovanför hålet och mät på båda sidor in till båten där hålet slutar. Mät mellan linjal och båt. När du har samma mått på båda sidorna får du rutans pilhöjd. Ett pilmått över 10mm på en meter behöver inte mätas. Om över detta mått. Skriv: Rutan böjer med pilmåttet i millimeter.

-Om du har ett skott som utgår direkt från väggen och delar hålet i två eller fler delar ritar du av skottet/skotten på insidan av mallen. Skriv: Skott delad inneram. Vi delar då inre ram där medan yttre ram går helt runt hålet. Om det finns plats för inne ramen att gå hel innanför skottet. Skriv: Skott hel inneram  så får du inget skruvhål just där skottet är utan ett skruvhål på båda sidor om skottet.


Vidare behöver vi även nedan information från dig, men den är inte nödvändig att skriva ned på mallen, då det kommer på din order. Men läs ordern noga och kontrollera så allt du vill ha verkligen är med på denna.


- Glas Typ och färg.

- Typ av ram rostfri syrafast eller aluminium.

-  Typ av yta. Aluminium ram: Natureloxerad, svarteloxerad eller lackerad färg: RAL nummer.

    Rostfri ram, hand polerad, borstad eller lackerad färg: RAL nummer.


Att tänka på: om du har gamla skruvhål från plexiglas som tidigare har suttit i båten, skall nu dessa eventuellt döljas av din nya aluminiumram eller om du istället spacklar och målar båten. Om ramen skall dölja hålen måste du skriva på mallen hur många millimetrar hålet skall ökas runt om. Du kan också skicka oss dina gamla plexi glas så gör vi detta arbete för dig.

Vi kan även komma till dig för mallning om du känner dig osäker.


OM DU HAR FRÅGOR OM DETTA, RING, VI HJÄLPER DIG.


Du får alltid en måttsatt ritning tillbaka av oss för kontroll innan vi börjar tillverkningen.


3.

Montering:

Läs monteringsanvisningar.       Göteborgs Vattenskärningsteknik AB, Östra Hamnen 18,  475 42  Hönö,  Sweden     +4631969691    info@ometall.se